Nytt koncept Ny förpackning

– Gunnebo Fastening lanserar marknadens Starkaste, Tydligaste och Effektivaste förpackningskoncept.

Nu lanserar stolt Gunnebo Fastenings sitt breda infästningssortiment i en ny förpackning. Utvecklad för att stå emot tufft svenskt klimat på en byggarbetsplats.

Att ta fram en ny förpackning är tidskrävande och svårt men det är inte omöjligt. Utmaningen är att hitta balansen mellan kravställare och de olika specifikationer som finns för infästningssortimentet.
En förpackning ska idag vara stark och vädertålig, samtidigt som den måste vara smart och vägledande. Dessutom måste den ersätta plast för att vara nedbrytningsbar och snäll mot miljön.

Lanseringen av Gunnebo Fastenings nya konceptet möjligör förbättringar av såväl emballage, etikett,exponering i butik samt dess påverkan på klimatet.

Vi har tack vare vår kunskap, erfarenhet och med hjälp av avancerad teknik skapat en stark och mer
vattentålig förpackning som klarar tufft svenskt klimat. Dessutom har den en tydligare etikett och är effektivare både för dig som användare och för miljön- säger Claes Arnesson, VD Gunnebo Fastening.

Snabbfakta ny förpackning:

STARKAST- gjord av tjock, stark och vattentåligare wellpapp med förstärkt botten och uppvikta hörn. Hög motståndskraft skyddar både mot regn, snö, fukt och värme. Tester visar att den behåller styrka, stabilitet och form under lång tid i tuffa väderförhållanden.

TYDLIGAST- utrustad med en ny tydligare och vägledande etikett för den Svenska marknaden. Skapar produktsynlighet på 1-2 meters avstånd från butikshyllan.

EFFEKTIVAST- kan även användas med gott samvete. Klimatmatsmart och effektiv. Framställd av FSC märkt wellpapp och är 100 % nedbrytningsbar. Komprimeras enkelt efter användning och återvinns som kartong.

Förpackning har även fått sig ett nytt visuellt uttryck med modern och tuff design samt bytt färg från den tidigare grå till starkare signalfärger (blå, svart, vit).

 

Den 3:e maj 2021 påbörjades omställningen internt i vår fabrik i småländska Gunnebo och redan nu har den nya blå förpackningen börjat synas på butikshyllorna ute hos våra kunder.

Se vår förpackningsfilm på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=skSjz6R2aC4

För mer information kontakta:

Karin Cademan, Marknadsansvarig Gunnebo Fastening
Mail: karin.cademan@gunnebofastening.com