Vår historia

För mer än 250 år sedan beslutade sig rådman Hans Hultman att starta tillverkning av spik i den lilla orten Gunnebo. Den närliggande staden Västervik var en betydande svensk hamnstad och varven var i stort behov av skeppspik. 1764 lades grunden till Gunnebo Fastening, som idag är en av nordens ledande infästningsleverantörer.

Styrka och innovation sedan 1764

I över 250 år har Gunnebo Fastening utvecklat och tillverkat infästningslösningar för den professionella användaren. Med kvalitet och säkerhet som ledstjärnor i vår utveckling har ett av Sveriges starkaste och mest aktade varumärken skapats.

Genom närheten mellan egen tillverkning, produktutveckling och våra kunders behov skapar vi produkter och lösningar för ett säkert slutresultat och en effektivare arbetsdag. Våra unika digitala verktyg Guide Center och Solid Wood säkerställer att val av rätt produkt och dokumenterade dimensioneringar kan göras säkert och effektivt.

Vi är extra stolta att nu lansera en rad nyheter inom vårt redan starka skruvprogram för träkonstruktion. Två tongivande nyheter är våra PRO-skruvar för trallbyggnationer med höga krav på slutresultatet samt SOLID-serien – ett komplett skruvprogram för tyngre träkonstruktion. Alla dessa produkter har givetvis fullständig teknisk dokumentation och kan dimensioneras direkt i vårt digitala dimensioneringsprogram Solid Wood.

250 år av utveckling