Simpson Strong-Tie ny ägare av
Gbo Fastening Systems AB

Sedan januari 2017 är Gbo Fastening Systems AB en del av Simpson Strong-Tie, en internationell koncern med säte både i Kalifornien, USA och förgreningar i hela Europa. Simpson Strong-Tie startades år 1956 och har etablerat sig på marknaden som världsledande inom byggbeslag, infästning och olika former av byggsystem.

Gbo Fastening Systems AB som är en av Europas ledande tillverkare av infästningslösningar är stolta över att presentera Simpson Strong-Tie som vår nya ägare. Företaget grundades i USA 1956 och är en global koncern, noterad på New York börsen (SSD). Simpson Strong-Tie omsätter nästan 7,5 miljarder kronor 2015 och antalet anställda var 2500. År 1994 etablerade Simpson Strong-Tie närvaro på den europeiska marknaden.

Det finns många synergier mellan Simpson Strong-Tie och Gunnebo Fastening, vilket gör förvärvet till en otroligt stark affär. Simpson Strong-Tie får tillgång till ett komplett sortiment av CE-märkta infästningar, unik programvara för dimensionering av spik och skriv i träkonstruktion samt ovärderlig kunskap inom produktutveckling, produkttestning samt kompetens och resurser inom egen tillverkning, ytbehandling och lackering.

Gbo Fastening Systems AB starka geografiska närvaro i norden tillsammans med Simpson Strong-Tie starka globala närvaro kommer skapa ytterligare möjlighet att utveckla och expandera på området inom infästningslösningar.

”Med stark global närvaro har Simpson Strong-Tie inte bara den tekniska kompetensen för att ytterligare hjälpa oss att bredda våt infästningserbjudande utan de kommer också göra det möjligt för oss att stärka vår närvaro i länder där vi tidigare haft en begränsad försäljning. Det ger även en möjlighet att expandera vår verksamhet genom att kunna erbjuda världens starkaste produktsortiment inom byggbeslag av premium kvalité till våra kunder. Tillsammans är vi en perfekt matchning” – Lars Dahl, VD Gbo Fastening Systems AB

Både Gbo Fastening Systems AB och Simpson Strong-Tie delar passionen för högkvalitativa och innovativa produkter för den professionella användaren samt har ett konstant fokus på att leverera marknaders bästa kundservice.

För mer information och bildmaterial kontakta:

Lars Dahl, VD Gbo Fastening Systems AB
Mail: lars.dahl@gunnebofastening.com

Karin Cademan, Marknadskommunikatör Gbo Fastening Systems AB
Mail: karin.cademan@gunnebofastening.com