Ytbehandlingen IMPREG® X4

”Den starkaste ytbehandlingen på marknaden för trall”
-Isac Lejondahl, Produktchef Gunnebo Fastening

Att bygga en ny vacker trall där hemma innebär en njutning hela sommarhalvåret, men hur roligt det än är att skruva trallbrädor så vill man inte gärna göra det för ofta. Gunnebo Fastening lanserar nu Impreg® X4 – en ny ytbehandling som ger en marknadsledande prestanda bland C4-klassade ytbehandlingar för trallskruv och skapar ett bestående resultat även efter montage.

Trallskruv utsätts för stora påfrestningar året runt. De är exponerade för väder och vind och utsätts för påfrestande impregneringsvätskor. Ytbehandlingar på marknaden idag har svårt att skapa ett tillräckligt starkt korrosionsskydd vilket gör att trallens levnadslängd förkortas. Efter 3 år av utveckling och totalt 84 veckors korrosionstester av 40 olika ytbehandlingar har Gunnebo Fastening nu privilegiet att presentera nästa generations ytbehandling för trall.

Ytbehandlingen Impreg® X4 består av en aldrig tidigare använd teknik på skruv. Den har ett så kallat Zink-Flake system vilket till största delen består av Zink- och Aluminiumflagor, men hemligheten med den unika prestandan är en annan.

”Ytbehandlingen byggs upp av fyra lager där varje skikt har sin egen unika funktion. I de yttersta lagren används för första gången polyuretan som ger en marknadsledande kemikalieresistens och slitstyrka”
-Håkan Karlsson, Utvecklingsingenjör Gunnebo Fastening

Trallskruv Impreg® X4

Trallskruv Pro Impreg® X4

Lansering: ytbehandlingen finns tillgänglig fr.o.m. februari 2017.

För mer information om ”Impreg ® X4” kontakta:
Isac Lejondahl, Produktchef Skruv & Infästning Gunnebo Fastening
Mail: Isac.lejondahl@gunnebofastening.com

För information ang. publicering och bildmaterial kontakta:
Karin Cademan, Marknadskommunikatör Gunnebo Fastening
Mail: karin.cademan@gunnebofastening.com